Glendelia Hernández Agüero

Wat is Zumba ?

Zumba is een combinatie van vooral latijnsamerikaanse ritmes met makkelijk te volgen dansstappen.  Ze geven een ontspannen gevoel en maken je blij. Zumba verhoogt tevens je zelfbewustzijn en verlaagt je stressgevoel. Het verbindt lichamelijke oefeningen met het plezier van dansen. Je kunt Zumba alleen, of in een groep dansen.De Zumba routine heeft ook oefeningen die met snelle en langzame muziekbegeleiding je lichaamshouding verbeteren en je lichamelijk conditie verbeteren. De muziek bestaat uit een combinatie van een grote verscheidenheid van latijnsamerikaanse ritmes zoals: salsa, merengue, samba, tango, cha cha (cha!) , reaggaeton, cumbia, flamenco, bachata en quebradita. Ook hiphop, buikdans,  en andere stijlen komen voor.

Zumba is een dynamisch en fysieke training voor mensen van alle leeftijden. Zumba is altijd ook een feest!

Heb je jezelf ooit afgevraagd waarom sommige mensen moeiteloos uren achter elkaar kunnen dansen ? Dát is juist het geheim van Zumba!! Mensen voelen zich gewoon goed doordat zij zich bewegen. Aan het einde van een Zumba sessie heb je een lekker gevoel, je bent tevreden en voldaan.

Zumba bestaat sinds 2000 en is een creatie van een professionele danser en choreograaf, de Colombiaan Beto Perez. Via de door hem ontstane verspreiding heeft Zumba eerst in de Verenigde Staten voor een grote sensatie gezorgd en tegenwoordig is het wereldwijd populair, dus ook in Europa.

 

Dans Studies Glendelia

Mag ik mij even voorstellen: 

             0                                     

Ik heb in Mexico de acteursopleiding gedaan, waaronder theatrale vorming en moderne dansexpressie. Van de populaire Mexicaanse danseres Tongolele (Yolanda Montes) heb ik diverse latijnsamerikaanse stijlen geleerd, zoals Mambo, Cha Cha, Salsa, Tahitian en Hawaiian. Daarnaast  heb ik cursussen in flamenco gedaan. In 2009 heb ik op de Beto Perez’ school de Zumba instructrice opleiding gevolgd en heb vervolgens in de navolgende sportscholen, fitness centra en dans studios gewerkt: the Mirror Centre, SportPlaza Mercartor, Club Sportive, Sport City, Family Gym, Danswerkplaats, David Loyd, Sport World,  and Wladimir Dance Studios, alle in Amsterdam.

In 2010 heb ik voor volwassenen en jongeren twee open air Zumba projecten in Nederland gedaan. Deze zijn in samenwerking met het Stadsdeel Amsterdam Oud West en de deelnemende bewoners tot stand gekomen.